Léčivá čínská kuchyně
Kód: 645Detailní popis produktu
Obsáhlý průvodce čínským uměním léčby jídlem. V Číně neexistuje jasná hranice mezi jídlem a lékem – podle Číňanů většina onemocnění může být léčena správně zvoleným jídlem a zdravá vyvážená strava je klíčem k dlouhému a zdravému životu. Číňané během pěti tisíc let sestavili seznam léčivých jídel, jež jsou součástí velice chutné kuchyně, která je snadno připravitelná a neuvěřitelně zdravá. Tato kuchyně má jen málo společného s jídly na jídelníčku čínských restaurací, jež obětovaly tradiční čínské principy, aby se zalíbily chutím Západu. Zdůrazňuje přírodní ingredience, které jsou konzumovány v sezóně a ve správných kombinacích. Tato kniha představuje více než tři stovky autentických čínských receptů, od snadno připravitelných zařazených k jednotlivým nemocem po tradiční jídla čínské hostiny pro dlouhověkost. Jedná se o taková klasická jídla jako chryzantémové kuře, pstruh vařený v páře, čaj ze semínek černého sezamu nebo čerstvé třešňové víno.Doplňkové parametry
Kategorie: | Zdravá výživa - kuchařky |
---|---|
Podtitul: | 300 receptů pro zdraví a dlouhověkost |
Autor: | Zhuo Zhao, George Ellis |
Rok vydání: | 1. vydání, 2010 |
Formát: | měkká vazba, 198 stran |
Překlad: | Radka Kneblová |
ISBN: | 978-80-7336-575-2 |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Přidat komentář